četrtek, 16. oktober 2014

ODPRTI DAN NAŠEGA VDC-JA

Čeprav so naša vrata odprta vedno, smo 15. oktobra še posebej nastežaj odprli naša vrata za vse obiskovalce, ki so v preteklosti sodelovali z nami, z nekaterimi še vedno sodelujemo, vabljeni pa so bili tudi naši prijatelji, starši in skrbniki.
Preživeli smo lepo dopoldansko druženje, upam, da so bili povabljenci zadovoljni, mi smo bili vsekakor zelo veseli poznanih obrazov, nasmehov in stiskov rok, ter objemov. 



Za povabljene smo pripravili tudi skromno zakusko. Obljubili smo recepte, zato jih objavljam kar tukaj. 

Recept za DROBNJAKOVE POLŽKE najdete tukaj, le namesto čemaža uporabite drobnjak.



SLANA PITA

 






 
Sestavine:
500 g listnatega testa
4 dl kisle smetane
2 dl smetane za kuhanje
sol
poper
4 jajca
15 dag šunke
20 dag kuhane slanine
20 dag naribanega sira (gavda, edamec)
5 kislih kumaric
Testo razvaljamo v velikosti velikega pekača iz pečice.
Stepemo jajca, smetano, sol in poper. Vse ostale sestavine drobno narežemo in dodamo k jajcem s smetano. Razvaljano testo damo v ogreto pečico na 200 stopinj C, da se malo zapeče. Malo pečeno testo vzamemo iz pečice in ga nadevamo z nadevom. Vrnemo v pečico in počakamo da se lepo zapeče (približno 30 minut). 


ŠPANSKA PITA

 







Sestavine:
4 jajca
½ lončka olja
2 lončka jogurta
300 g moke
1 pecilni prašek
1 manjša konzerva šampinjonov v slanici
15 dag šunke
20 dag sira
5 kislih kumaric
sol
poper
origano
Najprej zmešamo jajca, olje in jogurt. Posolimo in popopramo. Dodamo origano, moko in pecilni. Dobro premešamo. Nazadnje dodamo še drobno narezane ostale sestavine.


Po želji lahko pri obeh pitah dodatke nadomestimo po svojem okusu (paprika, oljke, bučke…).
  

MINI ČOKOLADNE IN VANILIJEVE PITE



 






 
2 kom kupljeno testo za pito

1 l mleka

4 vanilijevi pudingi

6 žlic sladkorja

2 vanilijeva sladkorja

5 dag čokolade v prahu + 5 dag kakava

2 dl sladka smetana

25 dag masla

Testo razrežemo na majhne kvadratke 2x2cm. Pečemo jih, da rahlo porjavijo. Pustimo, da se ohladijo.

Na mleku skuhamo pudinge. Razdelimo na dva dela. V enega dodamo čokolado v prahu in kakav. Pustimo, da se ohladi.

Maslo penasto umešamo. Pol ga dodamo vanilijevemu pudingu, pol pa čokoladni masi. Dobro zmiksamo, da je krema gladka.

Kremo nadevamo na pečeno testo. Pod kremo lahko damo še rezino banane. Na vrhu okrasimo še s smetano. 


KOKOSOVE KOCKE












Za biskvit potrebujemo: 
4 jajca
20 dag  sladkorja
20 dag  moke
1  dl  olja
1  dl  mleka
1 vanilin sladkor
1  pecilni prašek

Rumenjake , sladkor,olje ,mleko vanilin sladkor penasto vmešamo,dodamo trd beljakov sneg in moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo na pekač in pečemo 180 – 200  stopinj vroči pečici.

Za obliv potrebujemo:
10 dag  jedilne čokolade
20 dag  sladkorja
2   dl  mleka
20 dag margarine
1  vanilin sladkor
rum po okusu
kokos približno 25 dag

V posodi stopimo čokolado in margarino, dodamo mleko,sladkor,vanilin sladkor, na koncu dodamo še rum in malo ohladimo.

Pečen biskvit narežemo na kocke in povaljamo v čokoladni masi in nato kocke povaljamo še v kokosu.  


Anka Kogej
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar