Preživeli smo lepo dopoldansko druženje, upam, da so bili povabljenci zadovoljni, mi smo bili vsekakor zelo veseli poznanih obrazov, nasmehov in stiskov rok, ter objemov.
Za povabljene smo pripravili tudi skromno zakusko. Obljubili smo recepte, zato jih objavljam kar tukaj.
Recept za DROBNJAKOVE POLŽKE najdete tukaj, le namesto čemaža uporabite drobnjak.
SLANA PITA
Sestavine:
500 g
listnatega testa
4 dl
kisle smetane
2 dl
smetane za kuhanje
sol
poper
4 jajca
15 dag šunke
20 dag kuhane slanine
20 dag naribanega sira (gavda, edamec)
5 kislih kumaric
Testo razvaljamo v velikosti velikega pekača iz pečice.
Stepemo jajca, smetano, sol in poper. Vse ostale sestavine
drobno narežemo in dodamo k jajcem s smetano. Razvaljano testo damo v ogreto
pečico na 200 stopinj C, da se malo zapeče. Malo pečeno testo vzamemo iz pečice
in ga nadevamo z nadevom. Vrnemo v pečico in počakamo da se lepo zapeče
(približno 30 minut).
ŠPANSKA PITA
Sestavine:
4 jajca
½ lončka olja
2 lončka jogurta
300 g
moke
1 pecilni prašek
1 manjša konzerva šampinjonov v slanici
15 dag šunke
20 dag sira
5 kislih kumaric
sol
poper
origano
Najprej zmešamo jajca, olje in jogurt. Posolimo in
popopramo. Dodamo origano, moko in pecilni. Dobro premešamo. Nazadnje dodamo še
drobno narezane ostale sestavine.
Po želji lahko pri obeh pitah dodatke nadomestimo po svojem
okusu (paprika, oljke, bučke…).
MINI ČOKOLADNE IN
VANILIJEVE PITE
2 kom kupljeno
testo za pito
1 l mleka
4 vanilijevi pudingi
6 žlic sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
5 dag čokolade v prahu + 5
dag kakava
2 dl sladka smetana
25 dag masla
Testo razrežemo na majhne
kvadratke 2x2cm. Pečemo jih, da rahlo porjavijo. Pustimo, da se ohladijo.
Na mleku skuhamo pudinge.
Razdelimo na dva dela. V enega dodamo čokolado v prahu in kakav. Pustimo, da se
ohladi.
Maslo penasto umešamo. Pol ga
dodamo vanilijevemu pudingu, pol pa čokoladni masi. Dobro zmiksamo, da je krema
gladka.
Kremo nadevamo na pečeno
testo. Pod kremo lahko damo še rezino banane. Na vrhu okrasimo še s smetano.
KOKOSOVE KOCKE
Za biskvit potrebujemo:
4 jajca
20 dag sladkorja
20 dag moke
1 dl olja
1 dl mleka
1 vanilin sladkor
1 pecilni prašek
Za obliv potrebujemo:
10 dag jedilne
čokolade
20 dag sladkorja
2 dl mleka
20 dag margarine
1 vanilin sladkor
rum po okusu
kokos približno 25 dag
V posodi stopimo čokolado in margarino, dodamo
mleko,sladkor,vanilin sladkor, na koncu dodamo še rum in malo ohladimo.
Pečen biskvit narežemo na kocke in povaljamo v čokoladni
masi in nato kocke povaljamo še v kokosu.
Anka Kogej
Ni komentarjev:
Objavite komentar