ČEMAŽEV NAMAZ S SKUTO
500
g
skute
1 lonček kisle smetane
1 ščepec soli
1 ščepec črnega popra
1 šopek svežega čemaža
1 lonček kisle smetane
1 ščepec soli
1 ščepec črnega popra
1 šopek svežega čemaža
Kislo smetano in skuto z vilicami
dobro pretlačimo in zmešamo, da nastane gosta masa. Po okusu osolimo in
popopramo. Lističe čemaža dobro operemo in na drobno nasekljamo. Tri četrtine
nasekljanega čemaža umešamo v skuto. Mešanico iz skute in kisle smetane
serviramo v posebno skledico ter po vrhu potresemo s preostalim čemažem. Skupaj
z rezinami domačega kruha ponudimo gostom.
AVOKADOV NAMAZ
S TUNO
1/2 avokada
1 konzerva tune (185 g)
1 manjša čebula
1 trdo kuhano jajce
4 kisle kumarice
sol
poper
sok 1 limone
Avokado olupimo in ga
polovico sesekljamo na drobno, lahko pretlačimo, če je zelo zrel. Tuni odlijemo
olje in jo zmečkamo z vilicami. Jajce drobno narežemo. Kumarice in čebulo
sesekljamo v multipraktiku. Vse sestavine zmešamo, posolimo, dodamo poper in na
koncu še kis po okusu. Pustimo v hladilniku, da se sokovi prepojijo in se namaz
ohladi.
JAJČNI NAMAZ S
HRENOM
5 trdo kuhanih jajc
2 žlici hrenovega namaza
3 žlice majoneze
sol
poper
sok pol limone
Vse sestavine v multipraktiku
zmešamo v gladko maso in pomudimo s črnim kruhom.
Pekli smo tudi kruh iz domače polnozrnate pšenične moke. Eden z dodatkom ovsenih kosmičev in čemaža, drugi pa z bučnim pirejem in bučnimi semeni.
Recepture so bolj približne :))
KRUH Z
ZIMSKO BUČO
pšenična polnozrnata moka
0,75 kg
malo bele moke 0,25 kg
kuhana, ohlajena in pretlačena zimska buča (0,3 kg surove) – hokaido, muškatna
50 g bučna
semena
kocka kvasa
sol
voda
ČEMAŽEV
KRUH
pšenična polnozrnata moka 70 dag
ržena moka 20 dag
Ovseni kosmiči 20 dag (poparjeni z vrelo vodo in ohlajeni)
Čemaž
Sol
Kocka kvasa
voda
Anka Kogej
Ni komentarjev:
Objavite komentar